søndag den 13. juni 2021

 


Efter en sviende og brændende lugning, blev der  ryddet plads til Mormorhulerne i haven. De er blevet til gennem et par år, og har været lidt rundt, men nu er de der hvor de kan leges i. De skulle også gerne være blikfang og lokke nysgerrige til åbent værksted på søndag.

Historien om hulerne:

Da mit første barnebarn blev stor nok til at lege gemme, begyndte ideen om en flettet hule at tage form. Hule nr.1 blev flettet og leget i. Men så kom problemet: ”Mormor, du skal komme med ind i hulen”. Det var en fysisk umulighed, så jeg måtte i gang med at flette en større hule.

Nr.2 blev et nummer større, og en smule ændret i konstruktionen. ”Mormor” kan med møje og besvær presses indenfor sammen med et enkelt mindre barn. Men børn (og mormødre) bliver større, og flere børnebørn kræver mere plads.

Hule nr.3 blev flettet, højere og bredere. Plads nok nu?

Ideerne udvikles undervejs, mens jeg fletter. Tankerne kører, problematikker opstår og der tænkes i nye konstruktioner. Tankerne er allerede i gang med flere huler

Hulerne er tænkt til at hygge og lege i. Med et tæppe i bunden, en stak bøger og en bamse, og gerne en bedstemor eller bedstefar som vil læse og fortælle. Lægger man et lagen, tørklæde eller lignende over, er hulen lukket og stjernerne træder frem som magiske mønstre fra 1001 nat.




Hulerne er flettet i pallebånd som er kasseret, og ville ende i en container, hvis jeg ikke brugte dem. En god forbindelse samler den sammen og leverer til mig når der er en passende mængde. Hulerne er meget lette og derfor nemme at flytte rundt på. Man slår sig ikke på dem, og med et par pløkker i græsset, bliver de stående selv i blæsevejr. Materialet tåler vand og vind, så de kan sagtens blive stående ude året rundt. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

  Efter en sviende og brændende lugning, blev der  ryddet plads til Mormorhulerne i haven. De er blevet til gennem et par år, og har været l...